wat kost een dakkapel

Wat kost een dakkapel

De prijs van een dakkapel hangt van veel zaken af. De belangrijkste factoren bij de kosten van een dakkapel zijn:

 • De afmetingen van de dakkapel (breedte)
 • Het materiaal van de kozijnen
 • Model van de dakkapel
  * plat dak
  * schuin dak
  * 1 zijdig verhoogde nok
  * 2 zijdig verhoogde nok
 • De materialen van de dakkapel zelf

Naast de 3 bovenstaande punten zijn er nog kleinere factoren welke een rol spelen in de prijs van een dakkapel. Denk hierbij aan vaste ramen of draai-kiep ramen, insectenhorren, glas met glaslatjes in het glas zelf en de kleur.

Wat kost een dakkapel met een plat dak gemiddeld

Een dakkapel met een plat dak van 150cm breed kost ongeveer 3300 Euro. Hierbij heb je een vast raam en een draai-kiep raam. Het dakkapel bevat dubbel glas en heeft een multiplex afwerking welke ongeveer 25 jaar mee kan gaan.

Een dakkapel met een plat dak van 250cm breed kost ongeveer 3750 Euro. Hierbij krijg je ook een vast raam en een draai-kiep raam. De kozijnindeling blijft dus gelijk alleen het vast raam wordt groter. Ten opzichte van het vorige voorbeeld (150cm) kost een dakkapel van een meter breder je 450 Euro.

Een dakkapel met een plat dak van 250cm breed met 1 vast raam en 2 draai-kiep ramen kost je ongeveer 3850 Euro. Vergeleken met het voorbeeld hierboven kost je een extra draai-kiep raam ten opzichte van een groot vast raam je ongeveer 100 Euro extra.

Wat kost een dakkapel met een schuin dak gemiddeld

Een dakkapel met een schuin dak van 150cm breed kost ongeveer 3500 Euro. Hierbij heb je een vast raam en een draai-kiep raam. Het dakkapel bevat dubbel glas en heeft een multiplex afwerking welke ongeveer 25 jaar mee kan gaan.

Een dakkapel met een schuin dak van 250cm breed kost ongeveer 4050 Euro. Hierbij krijg je ook een vast raam en een draai-kiep raam. De kozijnindeling blijft dus gelijk alleen het vast raam wordt groter. Ten opzichte van het vorige voorbeeld (150cm) kost een dakkapel van een meter breder je 450 Euro. Een schuin dak kost je op deze breedte dus 300 Euro meer dan een plat dak.

Een dakkapel met een schuin dak van 250cm breed met 1 vast raam en 2 draai-kiep ramen kost je ongeveer 4150 Euro. Vergeleken met de dakkapel prijzen bij de platte daken heb je een meerprijs voor een dakkapel met een schuin dak. De meerprijs op een breedte van 250cm is 300 Euro.

Wat kost een dakkapel met een verhoogde nok gemiddeld

Bij een verhoogde nok kun je een dakkapel met een 1 zijdig en een 2 zijdig verhoogde nok hebben. Bij een 1 zijdig verhoogde nok komt het dakkapel aan 1 kant van het huis. Bij een 2 zijdig verhoogde nok komt het dakkapel op de punt van het dak waarbij hij dus aan 2 kanten van het dak aanwezig is. Bij lage zolder ruimtes biedt dit enorm veel ruimte winst.

Maar als antwoord op de vraag ‘wat kost een dakkapel met een verhoogde nok’ dan kun je als stelregel houden dat een 1 zijdig verhoogde nok ongeveer 25% duurder is dan een dakkapel met een schuin dak. Bij een 2 zijdig verhoogde nok kost het dakkapel ongeveer 50% duurder dan een dakkapel met een schuin dak. Dit komt omdat je in feite 2 dakkapellen krijgt dus ook dubbele kozijnen en dubbele beglazing.

Geef een reactie

Scroll naar boven