Wat je moet weten voor je een dakkapel gaat kopen

Je weet het zeker, er moet een nieuwe kapel geplaatst worden op je huis. Je hebt te weinig ruimte en dat extra licht is ook zeer welkom. Maar er zijn daarnaast wat zaken waar je rekening mee dient te houden voordat je voor onvoorziene uitgaven komt te staan bij de uitbouw.

dakkapel prijs

Een uitbouw op het dak

Een dakkapel brengt veel voordelen met zich mee maar het is niet geheel onbelangrijk om eerst te oriënteren. Wat komt er kijken bij een dakuitbouw? De zaken waar je rekening mee moet houden:

 

  • Wat zijn de afmetingen van de kapel die je wilt plaatsen
  • Wat voor type dakkapel wil je plaatsen? Hout, kunststof of prefab?
  • Is er een vergunning nodig voor je plaatsing
  • Wat is je budget?
  • Zijn er extra’s die je wilt toevoegen aan de plaatsing zoals een rolluik?
  • Binnen welk tijdsbestek kan het geplaatst worden?
  • Kies de juiste isolatie
  • Hoe zit het met je verzekering? Heb je een opstalverzekering?

Dat zijn dus heel wat vragen die je eerst beantwoord moet hebben voordat je daadwerkelijk besluit een kapel te gaan plaatsen.

 

Houd alle opties open

Weet je toevallig of je buren ook een dakkapel willen? Dit kan schelen in de kosten want dan hoeft de hijskraan in jouw straat maar 1 keer te komen. Kan het vergunningsvrij geplaatst worden? Dat kan je al gauw een flink bedrag besparen. De tarieven kan meer dan 100 euro besparen.

 

Wil je meer ruimte in huis en denk je dat een dakkapel de enige optie is? Denk dan nog eens na want een verhuizing is ook een optie. Oriënteer je eens wat de kosten zijn voor de plaatsing van een dakuitbouw. Zijn die kosten rendabel of kun je beter gaan verhuizen naar een huis met meer ruimte? Houd alle opties open.

 

Prijs van een dakkapel

Dakkapel prijzen kunnen flink variëren. De grootste prijsfactor is niet de maat maar juist het kozijn. De dakkapel prijs is hiervan voor 60% namelijk afhankelijk. Met het kozijn bedoelen we onder andere het hang en sluitwerk waarin het glas is opgenomen. Hoe meer ramen, hoe duurder het kapel wordt. Glas en de kozijnconstructie zijn namelijk kostbare elementen.

 

 

 

Scroll naar boven