Vergunning nodig voor een dakkapel?

Ben je van plan om een dakkapel op je woning te plaatsen? Dan moet je er rekening mee houden dat je hiervoor mogelijk een vergunning moet aanvragen bij de gemeente. Of je een vergunning nodig hebt is van verschillende factoren afhankelijk.

 

Wanneer is er geen vergunning voor een dakkapel nodig?

Of je een vergunning moet aanvragen voor het plaatsen van de dakkapel, is ervan afhankelijk of deze wel of niet voldoet aan de voorwaarden voor vergunningsvrij bouwen. De belangrijkste eisen waaraan je moet voldoen om vergunningsvrij een dakkapel te mogen plaatsen zijn:

  • De dakkapel moet op het achterdak of op één van de zijdaken van het huis worden geplaatst
  • De dakkapel wordt geplaatst op een plat dak
  • De dakkapel heeft een hoogte van maximaal 1,75 meter
  • De onderkant van de dakkapel ligt op minder dan 1 meter maar meer dan 50 centimeter

boven het laagste punt van het dak (de zogenoemde ‘dakvoet’).

  • De bovenkant van de dakkapel ligt op meer dan 50 centimeter van het hoogste punt van het

dak (de zogenoemde ‘daknok’).

 

Twijfel een dakkapel vergunning? Informeer!

Twijfel je of je een vergunning nodig hebt? Informeer dit dan altijd goed voordat je begint met het plaatsen van de dakkapel. Als je zonder vergunning begint met verbouwen en later blijkt dat een vergunning toch nodig is, dan zul je de dakkapel moeten verwijderen als je geen goedkeuring krijgt.

Vergunning voor een dakkapel aanvragen kan bij Dakkapelmontage, net als het snel laten plaatsen van een dakkapel.

Het aanvragen van een vergunning voor een dakkapel doe je bij de gemeente en is doorgaans een tijdrovende klus. Wanneer je de dakkapel door een specialist laat plaatsen, dan kunnen zij doorgaans ook het aanvragen van de vergunning voor je regelen. Houd er in ieder rekening mee dat je zo’n 4 maanden voordat je wilt starten met het plaatsen van de dakkapel begint met het aanvragen van de vergunning. De kosten voor een vergunning ligt tussen de 200 en 600 euro. Je moet naast de plaatsingskosten dus ook rekening houden met deze kosten op het moment dat je een vergunning nodig hebt.

Rate this post
Scroll naar boven