Het onderhouden van je dakkapel

Om je dakkapel in perfecte conditie te houden, is het van belang om deze goed te onderhouden. Je zult al snel na het plaatsen van de dakkapel merken dat er aanslag ontstaat op het kozijn of zelfs op het raam. Hoewel je een groot gedeelte van het onderhoud zelf kunt uitvoeren, kiezen steeds meer woningeigenaren ervoor om de dakkapel eens in de zoveel tijd professioneel te laten reinigen.

  

Professioneel laten reinigen van een dakkapel

Door de locatie van de dakkapel, vaak op een hogere verdieping, kan het lastig zijn om deze zelf schoon te maken. Vaak wordt het reinigen van de dakkapel daarom maar overslagen, wat op termijn van invloed kan zijn op de conditie ervan. Zeker wanneer de dakkapel op de eerste verdieping of de zolder is geplaatst, kan het handiger zijn om het reinigingswerk uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Wanneer je de dakkapel één keer per jaar goed laat reinigen door een professioneel bedrijf, dan blijft de dakkapel doorgaans in perfecte conditie.

 

Prijzen voor het professioneel laten reinigen van een dakkapel

De kosten voor het professioneel laten reinigen van een dakkapel lopen flink uiteen. Daar waar sommige schoonmakenbedrijven als voor zo’n 50 tot 100 euro een grondige reinig van de dakkapel aanbieden, ligt de gemiddelde prijs eerder tussen de 150 en 200 euro. Natuurlijk kunnen verschillende factoren zoals je woonplaats, het materiaal en de afmeting van de dakkapel van invloed zijn op de prijs. Vraag altijd vooraf bij verschillende bedrijven een offerte aan.

 

Hoe kan ik mijn dakkapel zelf reinigen?

Vind je het professioneel laten reinigen van de dakkapel te duur? Natuurlijk kun je ook zelf het nodige onderhoud uitvoeren. Zeker wanneer je een dakkapel op een hogere verdieping wilt reinigen, is het vaak noodzakelijk om een lange ladder of steiger te huren. Gezien de huurprijzen hiervan is het lang niet altijd interessant om de dakkapel zelf te reinigen. Mocht je deze toevallig zelf al hebben, dan is het natuurlijk een ander verhaal. Voor het reinigen van een dakkapel wordt geadviseerd om vuilafstotende reinigingsmiddelen te gebruiken. Doorgaans voldoet een sopje van water met een scheutje allesreiniger prima.

5/5 - (1 stemmen)
Scroll naar boven