Garantie op een dakkapel

Wanneer je een dakkapel wilt laten plaatsen, dan is het belangrijk om de afspraken rondom de garantie schriftelijk vast te leggen. Duidelijke afspraken zorgen er namelijk voor dat eventuele gebreken zonder problemen en snel kunnen worden verholpen. Het is aan te raden om de garantievoorwaarden al in de offertefase te bespreken, zodat je uiteindelijk een goede keuze kunt maken tussen de verschillende specialisten.

 

Welke garantie heb ik op mijn dakkapel?

De garantie die je krijgt op de dakkapel is vaak volledig afhankelijk van de afspraken die je zelf met de aannemer maakt. Wanneer je een standaard fabrieksmodel laat plaatsen, dan heeft de aannemer vaak een vast garantietermijn bij de fabrikant. Wanneer het maatwerk betreft, dan heeft de aannemer vaak maar beperkt garantie bij de verschillende fabrikanten waar de onderdelen worden ingekocht. In dat geval is het des te belangrijker om de afspraken rondom garantie goed vast te leggen.

 

Meeste schade in het eerste jaar

Schade door ondeugdelijke plaatsing of door gebreken aan een standaard fabrieksmodel dakkapel ontstaat meestal in het eerste jaar na plaatsing. Ondeugdelijk bevestiging kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er na verloop van tijd kieren ontstaan in de dakkapel, wat ervoor zorgt dat lucht en vocht via de dakkapel het huis in kan komen. Het is daarom belangrijk om vooral voor het eerste jaar na plaatsing goede afspraken te maken over de garantie. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat alle gebreken in het eerste jaar volledig voor rekening zijn van de aannemer.

 

Garantie op de levensduur van een dakkapel

Natuurlijk kan er een bepaalde levensduur worden verwacht van een dakkapel. Bespreek met de aannemer altijd de levensduur die jij verwacht van de dakkapel. Op basis hiervan kan de aannemer je adviseren welk materiaal het best gebruikt kan worden. Maak daarnaast ook duidelijke afspraken met de aannemer over de garantie die je hebt op het moment dat de verwachte levensduur niet wordt behaald.

Rate this post
Scroll naar boven